Kultura

Premiéra filmu “Beduínský sen” na filmovém festivalu v Rahatu

Česká společnost přátel Izraele Beduin Premiéra filmu "Beduínský sen" na filmovém festivalu v Rahatu Kultura

Film “Beduínský sen” režiséra Kaida Abu Latifa je poctou 50 letům dědictví a jednoty Rahatu a vzdává hold padlým vojákům IDF.
Rahat, největší beduínské město na světě, hostilo druhý ročník filmového festivalu na Blízkém východě, který začal 9. února.

K vrcholům festivalu patří debut filmu “Beduínský sen”, autorského snímku režiséra Kaida Abu Latifa.
Tento místní film, který celý produkoval a režíroval Kaid Abu Latif, slibuje, že diváky zavede na poutavou cestu historií a společností Rahatu, která zahrnuje 50 let existence. “Beduínský sen” nabízí jedinečnou směs tradice a modernosti a poskytuje fascinující filmový zážitek.

Desetiminutový krátký film, natočený v barevném a černobílém provedení, představuje život a kulturu obyvatel Rahatu, zachycuje jejich bohatou historii a prosperující společnost, kterou si za ta léta vypěstovali. “Vyprávím příběh Rahatu očima dětí, abych ukázal, jak vidí své město a jeho budoucnost,” vysvětluje režisér Kaid Abu Latif.
Dokument, který obsahuje kombinaci archivních záběrů a osobních fotografií, zachycuje podstatu Rahatu, od jeho tradičních rituálů a zvyků až po pulzující současný život. Ve filmu se střídají výjevy ze života města s intimními okamžiky a nabízí dojemnou reflexi plynutí času.

“Když jsme letos zakládali festival, bylo nám jasné, že potřebujeme originální tvorbu, a tehdy jsem se rozhodl vytvořit tento film,” říká Kaid. “Původně to byl projekt, který jsem dělal ve spolupráci s Oxfordskou univerzitou, o beduínském trhu ve veřejném prostoru, a pak jsem tuto myšlenku rozšířil na dokumentární film.”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *