Izraelská politika Novinky

“Velvyslanectví Brazílie řeší otázku kdy, ne jestli.” Vzkazuje Netanyahu z Ria

Česká společnost přátel Izraele AP_18362651078578-1-601x400 "Velvyslanectví Brazílie řeší otázku kdy, ne jestli." Vzkazuje Netanyahu z Ria Izraelská politika Novinky

Netanyahu vydal prohlášení z Ria, které vysvětluje, že Bolsonaro mu řekl, že jistě přesune brazilské velvyslanectví v Izraeli do Jeruzaléma.

 

Bývalý brazilský prezident Jair Bolsonaro přesune své velvyslanectví do Jeruzaléma, předseda vlády Benjamin Netanyahu to oznámil v neděli během setkání s židovskými vůdci v Rio de Janeiro.

 

Bolsonaro řekl: “Přesměruji velvyslanectví do Jeruzaléma . Není to otázka, zda, jen otázka, kdy “,” podle tiskové zprávy vydané úřadem předsedy vlády.

 

Izraelský vůdce dodal: “Prezident Trump řekl totéž a přesunul velvyslanectví. A prezident Bolsonaro také přesune velvyslanectví. Přijal mé pozvání navštívit Izrael v nadcházejících měsících. Těším se na setkání ve stejném přátelském duchu, se kterým mě přijal v Brazílii”.

 

Když Brazílie přesune své velvyslanectví, připojí se tím ke Spojeným státům a Guatemale.

 

Kromě těchto států se řada ostatních vyjádřila, že uznává Jeruzalém nebo jeho části, jako izraelské hlavní město. Mezi tyto státy patří například Rusko a Austrálie.


 

Zdroj: unitedwithisrael.org

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *